Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

08jan

Oude liefde en nieuwjaarsvlammen

Deze tijd van het jaar nodigt mij uit om wat meer te mijmeren en te dromen. En terug te kijken, ik heb inmiddels een leeftijd om terug te kijken op een half leven.

 

Zo heb ik onlangs wederom een oude liefde van me opgezocht. De laatste keer dat ik hem gezien heb was in 2013 toen ik speciaal voor hem naar Londen ben gevlogen. Het was ruim twintig jaar daarvoor dat onze wegen scheidden, dus een beetje nerveus was ik wel. De hernieuwde kennismaking oversteeg mijn verwachtingen. De komende maanden is hij in Nederland dus ik wilde hem graag weer zien.

Het was heerlijk om in de uren samen mijzelf onder te dompelen in muziek uit die tijd, het lezen van brieven en kladjes en oude foto’s te bekijken. Herinneringen komen boven en tegelijkertijd kom ik ook nieuwe dingen te weten. Zo wist ik niet dat hij al vroeg geïnteresseerd was in het Tibetaans boeddhisme. Voor mij een nieuwe verrassende dimensie aan zijn persoonlijkheid. Het was volgens hem maar de vraag geweest of hij was gaan doen wat hij nu doet als hij eerder in contact was gekomen met boeddhisme. Een interessante gedachte, want wat bepaalt uiteindelijk wat je gaat doen met je leven?

Een oude liefde opzoeken kan teleurstellend zijn, als de jaren voorbijgaan komen dingen in een ander licht te staan en de glans van toen is nu dof geworden. Maar niet met hem.

Nu ik op een leeftijd ben dat ik echt kan vergelijken kan ik nog beter voelen en horen hoe bijzonder veelzijdig hij was en is. Een gewone jongen uit een gewoon gezin met zoveel talenten. Baanbrekend, grensvervagend en trendsettend was hij in de tijd dat hij verweven was met mijn leven. In mijn recalcitrante puberjaren was hij een aanjager achter mijn eigen onvrede en ongemak in het leven en tegelijkertijd een grote troost.

Maar ook nu kom ik weer met nieuwe energie uit onze ontmoeting vandaan. Hij is voor mij iemand die zich niet laat weerhouden door remmingen die opgelegd worden door de cultuur of maatschappij waarin je opgroeit. Zelfs niet door remmingen van zijn man-zijn.

Daar kan ik echt voorbeeld aan nemen in hoe hij altijd zijn eigen stroom volgt en daarin anderen inspireert. Hoe vaak denk ik nog ergens : “Dat zou ik graag eens doen, maar wat zou ……. daarvan denken?”  Ik onthoud andere mensen ook iets nieuws als ik binnen de zelfde lijntjes blijf wandelen.

Het was op oudjaarsdag dat ik hem gezien heb. Later die nacht, in de vlammen van het nieuwe jaar, heb ik een briefje gegooid met de wens of ik dit jaar ondersteund mag worden om meer remmingen los te laten. En dat alleen al voelt zo energiek.

Om te eindigen met een quote van de man waarover ik het heb in deze blog:

“I don’t know where I’m going, but I promise it won’t be boring!”  

Wil je weten wie het is? Klik

Happy Birtday, David!

 

Update 10 januari 2016. Daar gaat hij dan naar de grote onbekende bestemming, mijn oude liefde. Nu zelf een starman, waiting in the sky. Dag David, dank voor alles moois.

 

Hartelijke groet,

Patricia Akkermans

Weet jij niet waar je heen wilt,maar je weet wel dat je het anders wilt? Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met vragen en uitdagingen omtrent hoogsensitiviteit en alles wat daarbij komt kijken.

 www.dankh.nl.

COMMENTS
Véronique 2016-01-08 12:35:02 Prachtig
Henk Smaling 2016-01-12 08:37:36 Fijn dat je hem onlangs nog heb opgezocht Patricia, dat hij je bemoedigd en geïnspireerd heeft. Vanuit een andere dimensie zal hij dit zeker blijven voortzetten!
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!