Dankh

Praktijk natuurgeneeskunde en life coaching - Nijmegen


'Er is geen betere weg dan jouw eigen weg'

Mijn naam is Patricia Akkermans (Breda, 1965). Ik begeleid hoog-sensitieve mensen die worstelen met de balans tussen wat hen energie kost en wat hen energie geeft. Door middel van coachingsgesprekken, energetische oefeningen, healing en visualisaties ondersteun ik je zoektocht naar de balans die bij jou past. Hierdoor raak je minder uitgeput en ben je beschermd tegen leeglopen. In balans voel je je fit en krachtig waardoor je jouw sensitiviteit als een toegevoegde waarde kunt inzetten in je werk en privé.

Mijn drijfveren

Waar ik in geloof en waar ik voor ga is om eigen wijsheid en talenten, die in ieder mens aanwezig zijn, naar boven te halen. Wat in de weg staat zijn belemmerende gedachten, overtuigingen of traumatische ervaringen. Vaak is ook het contact met het eigen lichaam verstoord. Hierdoor kan iemand niet meer goed voelen wat goed voor haar is. Soms kan iemand zelfs daardoor niet meer voelen waar ze zelf ophoudt en de ander begint. Dit kan op den duur allerlei fysieke en psychische klachten geven.

Mijn deur staat open voor vrouwen en mannen die zich herkennen in de teksten op mijn website of zich daardoor aangesproken voelen. Ik schrijf artikelen en weblogs over allerlei onderwerpen die direct of indirect te maken hebben met hoogsensitiviteit, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Een doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb (omdat ik er zelf toe behoor) zijn hoogsensitieve vrouwen die werken in de hulpverlening of onderwijs. Hoogsensitieve vrouwen die werken in zorg of onderwijs werken daar niet voor niets. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van anderen, maar hebben de neiging zichzelf te vergeten of voorbij te lopen. Met hun uitermate gevoelige voelsprieten voelen zij heel goed aan wat nodig is, met name voor een ander. Als zij niet goed voor zichzelf zorgen kan dat uitmonden in fysieke klachten, vermoeidheid, leeg-voelen of zelfs burnout.

In onze tijd waarin er veel te veel nadruk wordt gelegd op het (hoofd)denken en meetbare resultaten, zijn mensen die oprechte Aandacht hebben voor hartzaken en hun intuïtie leren gebruiken heel erg nodig. Ik vind het daarom van groot belang dat gevoelige mensen gezond blijven en in hun sensitieve kracht kunnen blijven staan. De wereld wordt er mooier van.

Mijn overtuiging en ervaring is dat als iemand in een crisis belandt dit ook kansen geeft. De mooiste geschenken komen soms in de meest verschrikkelijke verpakkingen. Dit heb ik ook zelf vaker ervaren. En het is oké om er bij aanvang verdrietig, boos, verontwaardigd en opstandig over te zijn. Als je er doorheen gaat vind je vaak ook nog iets anders.

De weg naar jezelf kan korter of langer duren, maar is een weg die absoluut de moeite waard is.

"The privilege of a lifetime is being who you are", zei Joseph Campbell hierover.

In het werken als healer, energetisch coach en therapeut zie ik mezelf als een deskundige reisleidster die mensen voor een tijd begeleidt en ondersteunt op hun (spirituele) levensweg.
Tijdens de consulten zet ik mijn intuïtieve gaven in om door energieoverdracht lichaam en geest te helpen zichzelf weer in balans te brengen. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen van iemand gestimuleerd. Ik leer iemand om weer in contact te komen en te blijven met wie zij in wezen is.​

Stilte en meditatie zijn voor mij een bron van rust en helderheid. Het is een van mijn manieren om altijd weer in contact te komen met mijzelf.

Opleidingen 

Ik heb een afgeronde hogere beroepsopleiding tot jeugdhulpverlener, supervisor, coach en als natuurgeneeskundig energetisch therapeut. Daarnaast ben ik master in social work. 

Patricia Akkermans

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je  contact opnemen via

M 06 25541120

contact AT dankh DOT nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!