Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

de Ankh- d'Ankh- dankh

sleutel naar kennis van verborgen wijsheid

Het symbool van de Ankh is bij mij gekomen. Ik heb het niet zelf uitgezocht. De eerste openbaring van de Ankh kreeg ik in 2006 tijdens een meditatie. Ik wist niet wat het symbool betekende of waar het voor stond. Sinds die eerste keer is het symbool steeds weer op allerlei wijzen bij me teruggekomen totdat ik me realiseerde dat het bij mij hoorde. Door een goudsmid heb ik mijn eerste tweebenige Ankh laten smeden van oude gouden sieraden van mijn oma waar ik een bijzondere band mee heb. Deze Ankh is weergegeven in het logo van mijn website. Na een paar jaar was het tijd om deze Ankh los te laten en een andere te laten smeden die zowel tweebenig als tweeledig is. Het zijn twee ankhen tegen elkaar gesmeed van enerzijds goud en anderzijds platina, een vrouwelijke en mannelijke energie. Deze draag ik altijd bij me.

De tweebenige Ankh wordt de sleutel van het leven genoemd. De vorm van de Ankh lijkt op een mens waarbij met de lus het hoofd of het geestelijke wordt uitgebeeld. De vorm van het kruis zijn de armen en de benen, deze staan voor het lichamelijke. De tweebenige Ankh symboliseert de balans tussen het geestelijke (het hogere) en het fysieke. Het is een heel oud symbool van licht en leven. Het symbool stamt uit Atlantis en LemuriĆ« en heeft van oorsprong een zeer sterke geneeskrachtige werking.

Ieder mens heeft een schat aan wijsheid in zich. Verkregen door eigen levens- en zielenervaring, middels doorgegeven familiepatronen en meegekregen talenten. Vaak is deze kennis verborgen of vergeten. Innerlijke kracht, wijsheid en toegang tot deze eigen resources is er voor iedereen.

Wie keuzes maakt die niet in de lijn liggen met zijn of haar blauwdruk voelt zich vaak niet vervuld. Er wordt steeds vaker gezocht naar zingeving in het leven, soms omdat levensomstandigheden daartoe dan dwingen zoals bij ziekte, burn-out en verlieservaringen. Steeds meer mensen ontdekken, voelen, vermoeden of weten dat er meer is.

De sleutel naar dat 'meer' ben je zelf. Niemand anders! Voel de wijsheid in jezelf.

Door eigen levenservaringen gelouterd, kan ik nu anderen begeleiden om die eigen sleutel te vinden en de deur te openen om eigen wijsheid en kracht aan te boren. Door de woorden de Ankh samen te laten vallen wordt het dankh. Zo uitgesproken is dat precies wat ik voel over mijn leven met al zijn tegenslagen, prachtige ontdekkingen en het vinden van mijn pad: dank!

 
 
 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via

M 06 15636340

contact AT dankh DOT nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!