Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

09mei

Zielenliefde en groei

 

De laatste tijd krijg ik veel vragen en verhalen te horen over liefdes die zich op zielsniveau openbaren en die een complicerende factor in zich hebben zoals geen gedeelde herkenning of om een andere reden niet samen kunnen zijn.In deze blog schrijf ik mijn ervaring hiermee en mijn visie hierop, misschien kun je er voor jouw verhaal herkenning of steun uit halen.

De ontmoeting met iemand die je vrijwel direct op een heel diep niveau herkent is een van de mooiste en meest magische ogenblikken van je leven. Het voelt als een thuiskomen, een herkenning, een oplifting van je hele wezen. Als dit gevoel niet gespiegeld wordt door de ander dan is het tevens een van de allerpijnlijkste momenten in je leven. Vooral als de herkenning ook een sterk seksueel aspect heeft of een partnercomponent in zich draagt.

Als je als ziel een bepaalde ontwikkeling hebt doorgemaakt dan kun je mensen op zielsniveau gaan ontmoeten. Dit betekent dat je niet meer in eerste instantie uitgaat van de buitenkant of het uiterlijk van iemand, maar dat het licht dat in iemand schijnt of de kleuren die iemand heeft door jou gezien en herkend worden. Je herkent (soms onbewust) gedeelde levens en ervaringen. Dit kan zelfs gebeuren voordat je iemand in levende lijve echt hebt ontmoet. Je kunt zussen, broers, kinderen, moeders en vaders tegenkomen en ook geliefden uit andere tijden en plaatsen.

Dit gebeurde mij jaren geleden voor het eerst. Overdonderd was ik door de intensiteit van mijn gevoelens voor deze vrouw. Het was geen gewone verliefdheid, maar een sluis die openging. Beelden van andere tijden en plaatsen waar ik met haar was, werden aan mij getoond. Totaal onervaren met een ontmoeting op dit niveau deed ik wat ik altijd deed. Met mijn zon, maan en ascendant in het teken van de boogschutter is het niet moeilijk om je voor te stellen dat het archetype van de godin Artemis in mij sterk aanwezig is. Dus in mijn volledige boogschutter outfit met mijn opgepoetste zilveren boog en een koker vol pijlen verscheen ik aan de kasteelmuren. Deze vrouw leefde namelijk in een burcht. Al mijn pijlen braken op de muren en bleven steken in de haastig opgehaalde loopbrug. Ik had beter eerst kunnen aanbellen... Ze stuurde me weg.

Ik werd voor even een dolende in de woestijn. Dit gedichtje wat ik toen schreef geeft mijn gevoel goed weer.

Woestijn

 

Richtingloos en vol vertwijfeling

dool ik door dorre droogte,

voel enkel hete tegenwind.

Mijn hart gekneusd, maar ongebroken

stap ik voorwaarts in de leegte

totdat grond mijn voeten vindt.

 

©Patricia Akkermans

 

Het deed zo’n pijn.

Wat ik hieruit leerde was dat het dus mogelijk is dat de ander de zielsherkenning niet deelt of niet wil of kan of durft te delen. Daarbij was ik natuurlijk veel te overdonderend aanwezig. Totaal niet afgestemd.

Deze harde les kwam mij een aantal jaren geleden goed van pas toen ik mijn levenspartner Bo op een soortgelijke wijze tegenkwam en herkende. Nu liet ik mijn boog en pijlen thuis, belde zelfs niet meteen aan, maar blijf rustig in de voortuin staan. (Oké, ik heb een of twee keer een propje papier door het openstaande raam naar binnen gegooid). Het was voor mij een ongelooflijke oefening in geduld opbrengen en wachten wat zich zou ontvouwen voor mijn ogen. Toen de tijd rijp was heb ik aangebeld en was het precies goed getimed. Deze timing heeft veel te maken met heel goed luisteren naar wat je zuivere intuïtie je ingeeft. Kun je je eigen ego of wensen er tussen uit laten en echt horen wanneer je eventueel een stap kunt zetten? Dat is niet eenvoudig.

De lessen die ik leerde bij deze ontmoeting en de wijze waarop dit is verlopen bewijzen op hun beurt weer hun nut voor nu en de toekomst.

Hoe dan ook, de ontmoeting met een andere herkende ziel die ook een sterke seksuele of partnercomponent in zich draagt, heeft altijd ook te maken met lessen die je moet (of eigenlijk wilt) leren als ziel. Als je wel samen komt dan zijn er lessen voor allebei aan verbonden. Op dit ontwikkelingsniveau wil je namelijk als ziel verder groeien en dat kan in een gedeelde herkenning ook erg snel gaan.

Zelf vind ik de invalshoek om te kijken naar het in jouw aanwezige archetype wel mooi en behulpzaam. De Artemis -boogschuttervrouw in mij wil leren om de kunst van het niet-boogschieten te doorgronden. Deze lessen krijg ik dan ook veelvuldig aangeboden in mijn relatie en in nieuwe ontmoetingen.

Herken jij jouw archetype en de lessen die daar in liggen?

 

Hartelijke groet,

Patricia

www.dankh.nl

COMMENTS
Moniek 2016-05-10 01:03:46 Mooie tekst, ervaringen en lessen in deze blog, Patricia
Ik vraag me dan wel af of je archetype wordt gebaseerd op de stand van de tekens in je geboortehoroscoop.
In mijn geval is dit zon en ascendant in Leeuw en maan in Weegschaal.
Hoe of waar kan ik hier meer informatie over vinden?
Zou jij me verder kunnen helpen?
Vriendelijke groet, Moniek Janssen
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!