Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

24aug

​Walk my talk in de walk of wisdom

Wandelend komen tot nieuwe inzichten en andere perspectieven, het werkt voor heel veel mensen.

In mijn praktijk bied ik het aan als workshop en ik doe het zelf regelmatig. Een dagdeel wandelend in de natuur kan veel helderheid geven. Soms is het echter heerlijk om vaker en langer achtereen te lopen.

Zo zijn mijn lief en ik vorige week begonnen aan de walk of wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute van 136 km om Nijmegen en omgeving. We nemen geen telefoon of internet mee en lopen hele stukken in stilte en bezinning. 

Voel me vrij en gelukkig als ik loop, voel, ruik, kijk en luister naar wat er is.

   

Ik sta aan een nieuw begin in mijn leven. Per 1 augustus heb ik mijn vaste baan opgezegd als docent en supervisor en ga ik voor dat waar mijn hart en kracht echt ligt, het persoonlijk begeleiden van hoogsensitieve vrouwen op hun levensweg. De afgelopen jaren heeft mijn praktijk altijd naast mijn vaste baan bestaan. En hoewel ik uit persoonlijke ontmoetingen en begeleiding veel voldoening haalde kreeg ik het niet voor elkaar om te groeien naast mijn veeleisende baan als docent en het studeren. 

Ik geloof in dromen die een basis hebben van realiteit en vertrouwen en stimuleer anderen vaker om hun hart te volgen. Nu volg ik mijn hart, mijn dromen, mijn diepste wens.

Een sprong in het onbekende. Ik houd van reizen, nieuwe horizonten en ben vaker in onbekende wateren gesprongen. Toch blijft het spannend, iedere sprong en iedere reis is weer anders.

Op een pelgrimstocht neem je een vraag mee. En een vraag heb ik ook. Ik loop op nieuwe inzichten en inspiratie om hoe als healer vrij te blijven denken, autonoom te kunnen zijn en te kunnen leven van wat ik te bieden heb aan waarde voor anderen. Deze uitspraak van de dalai lama hierover raakt me.

 

Natuurlijk ga ik mee in een wereld van vraag en aanbod, weet nog niet hoe het anders kan. Ik heb me nooit bezig gehouden met marketing en hier gaat een hele nieuwe wereld voor me open. En hoewel ik veel tips en adviezen waardevol vind, mis ik een wezenlijk deel van mijzelf hierin. Ik wil graag heel dicht bij mezelf en mijn waarde blijven en dat persoonlijke deel is vaak niet in woorden te vatten, laat staan om er mee te adverteren. En hoe doe ik dat dan, want ik wil wel in vrijheid kunnen leven en het heilige 'moeten' dat zoveel jaren de dienst uitmaakte, blijvend verruilen voor het heilige 'mogen' zoals het nu voelt.

Daar loop ik voor. Antwoorden heb ik nu nog niet, wel een hart dat zich vult met mooie beelden en ervaring.

      


Reageren op dit bericht, het delen met anderen of een vraag erover stellen (of over andere informatie/artikelen op mijn website), stel ik op prijs. Je krijgt zeker een reactie terug.

Meer weten over de walk of wisdom? Kijk op www.walkofwisdom.org

Hartelijke groet,

Patricia Akkermans

www.dankh.nl


COMMENTS
Barbara 2015-08-30 21:08:42 Ha patricia,
Jouw walk heeft mij een duwtje in de rug gegeven. Ik heb besloten elke week een stuk te gaan lopenvan de route.
Ik zit op dit moment erg in moeten van mezelf, hoop het mogen en onvoorwaardelijke liefde voormezelf in de natuur weer terug te vinden in de natuur. En van hieruit te kunnen bouwen aan mijn bedrijf van stervensbegeleiding ☺️
Dank en groetjes barbara
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!