Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

22mar

Help, mijn wens wordt vervuld!

 

Ooit in een positie gezeten dat een gekoesterde wens uitkwam? Iets waarvoor je al een hele tijd moeite hebt gedaan. Je hebt je erop gefocused, stappen gezet, je erop voorbereidt en dan wordt de stip in de verte met vage contouren ineens een waarneembare reële werkelijkheid.

Naast vreugde en voldoening kan het dan een soort onbehagen of verwarring oproepen. Hoe komt dat?

Zelf zit ik middenin een proces om dit te onderzoeken. Bovenstaande ogenschijnlijke tegenstelling is ongeveer de strekking van een email die ik vorige week stuurde naar een coach. Niet zozeer dat ik mijn huidige situatie als problematisch ervaar, meer omdat het verwarring met zich meebrengt.

Wat gebeurt er? De activiteiten die ik onderneem hebben resultaat, mijn praktijk groeit en mijn intuïtie wordt helderder. Met andere woorden; ik ervaar momenteel waar ik om gevraagd heb, dat me dat wordt gegeven. Reden om heel dankbaar te zijn en dat ben ik ook. Daarnaast brengt deze vervulling andere bewegingen in mijn leven op gang.

Bewegingen brengen verandering met zich mee. En die veranderingen volgen elkaar best snel op. Zo ziet momenteel iedere maand er heel anders uit dan de maand ervoor. Dat geeft mij ook onrust en verwarring. Ben me weer zeer bewust geworden van mijn hoogsensitiviteit. Ik beleef deze tijd als zeer intens. Ik lag in zacht kabbelend water, heel overzichtelijk. Het lijkt alsof een dam is doorgebroken en nu lig ik in een snelstromende rivier.

Ik weet niet of je ooit in een snelstromende rivier hebt gelegen en je het fysieke en emotionele gevoel kent van controle willen houden over de richting en snelheid van jouzelf in het water? Waar je in een kabbelende beek jezelf in een bepaalde staat van compactheid ervaart, raak je dat compacte gevoel (of controle) in eerste instantie kwijt als je in een snelstroomvaart terecht komt. Help!

Het kost dan veel kracht om je bijvoorbeeld vast te willen houden aan een steen of een tak of om een andere richting op te willen zwemmen dan de stroom van het water. En iedereen weet dat het de minste moeite kost om gewoon mee te stromen met de vaart. Dat is ook superspannend. Waar kom je uit?

Bovenstaande metafoor beschrijft wel aardig de gevoelens die ik nu ervaar. Succes ervaren is dus ook gewoon spannend en soms ongemakkelijk. Loslaten en vertrouwen hebben is wat van me gevraagd wordt. Op dit punt heb ik al vaker gestaan en iedere keer is het weer opnieuw diep ademhalen, toestaan dat het eng is en…go!

Hartelijke groet,

Patricia

Zit jij momenteel in een snelstroom en dreig je kopje onder te gaan? Als je daarover een keer wilt sparren dan kun je contact opnemen via patricia AT dankh DOT nl

 

COMMENTS
emmy 2016-03-22 16:41:34 mooi patrica blij vertrouwen en open .het zijn alleen maar oude overtuigingen. ik zeg je kan het geef je over aan de stroom je zult niet verdrinken ., je gaat je alleen dieper verbinden met jouw licht en power. zeg ik kan het aan. Emmy succes
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

07mar

Onder water

 

Ken je die oude computerprogramma's nog met DOS? Daar kon je zoals dat heette 'onder water kijken'. Tijdens het typen van je tekst gebeurde er op de achtergrond van alles. Na het indrukken van een bepaalde toets verschenen allerlei symbolen en woordjes in beeld en kon je zien wat er onder de oppervlakte ('onder water') allemaal gebeurde als gevolg van jouw tekst.

Zo'n kijkje 'onder water' als gevolg van mijn teksten krijg ik zelf de laatste weken steeds vaker. Langs allerlei kanalen stromen ineens persoonlijke reacties op mijn blogs en nieuwsbrieven binnen. Zoals bijvoorbeeld van mensen die mijn blogs lezen op linkedIn en mij bij een ontmoeting, soms terloops, zeggen hoe ze die waarderen. Dan ben ik aangenaam verrast. Dit weekend kreeg ik van een nieuwslezer terug hoe waardevol mijn doorlopende thema voor haar is geweest in haar ontwikkelingsproces. Ik merk dat ik dat heel fijn vind. Of een nieuwe klant in mijn praktijk, die zich onder andere aangetrokken voelt tot de sfeer en de teksten van mijn website. Dan voel ik me dankbaar.

Schrijven vind ik heerlijk, het is een waardevolle kwaliteit die ik hervonden heb. Ik probeer altijd iets van waarde in mijn teksten mee te geven, maar heb vaak geen idee of en hoe het ontvangen wordt. Naar aanleiding van de artikelen die ik publiceer krijg ik steeds meer reacties of vragen. Zo kom ik te weten hoe die ontvangen worden. Met mijn websiteteksten, blogs en nieuwsbrieven is dat voor mij vaak onduidelijk. Zijn het signalen die ik uitzend, lichtjes die ik aansteek of zaadjes die ik plant? Soms weet ik het niet.

In de loop van de tijd heb ik geleerd om teksten bij het publiceren ook meteen los te laten, zoals een bladbootje op het water. Ik geef ze mijn intentie mee en hoop dat ze daar aanmeren waar ze van waarde zijn voor iemand. En na verloop van tijd hoor ik er dan soms iets van terug.

En zo kun je dat misschien ook in jouw leven terug zien. Als je met een nieuwe richting in je leven bezig bent zie je soms niet meteen het concrete resultaat daarvan terug. Je gaat je weg en soms heb je geen idee of je wel de goede stroom te pakken hebt. Vertrouw er dan op dat onder water zich van alles afspeelt wat je niet kunt zien, maar dat er wel is.

Heel letterlijk kun je dit terugzien in onderstaande video van onderwaterkunst, gemaakt door Jason deCaires Taylor. Welke 'onderwater' ver-beelding kun jij aan jouw proces geven? Zodat het jou ondersteunt bij de gedachte dat wat je nu niet kunt zien, toch al aanwezig kan zijn. Klik op de foto om de video te bekijken (2 minuten). De muziek erbij is ook mooi.

 

Een reactie naar aanleiding van deze blog of andere blogs stel ik op prijs. Delen mag ook.

Hartelijke groet,

Patricia

www.dankh.nl

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!