Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

21dec

Mijn hart als zijde in de wind- Resham Firiri

Sinds een paar weken heb ik een melodie in mijn hoofd. Het refrein zing ik op de fiets, ik neurie het onder de douche, ik sta er mee op en ga er mee naar bed.

Het is een ritmisch souvenir uit Nepal, dit lied Resham Firiri, dat iedereen kent die ooit in Nepal is geweest. Resham Firiri dat zoiets betekent als 'mijn hart fladdert als zijde in de wind'. Het is een liefdeslied. Wie het lied wil horen kan hier klikken: Resham Firiri

Voor mij krijgt het steeds meer betekenis. Als een lied of melodie zo lang in mij blijft resoneren raakt het aan een innerlijke staat of een innerlijk weten. Het is als een klank uit mijn onderbewuste als ik 's morgens wakker word met een (deel van) een lied of melodie in mijn hoofd. Al weken is dat nu dit lied.

Want ja, mijn hart wappert momenteel als zijde in de wind.

Na het loodzware verlies van mijn lieve broer Maurice in 2014 en tegelijkertijd mijn ernstige gezondheidsproblemen, heb ik daarna op een aantal terreinen drastisch mijn koers verlegd. Het heeft mij misschien materieel gezien nog niet veel opgeleverd, ik ben wel rijker van hart geworden en zoveel meer ontspannen.

Een genadige staat van luchtigheid en vrijheid is dit jaar langzaam over mij heen gekomen. En dat uit zich in en om me heen bijvoorbeeld in het wel diepte ervaren, maar geen zwaarte. In het wel lichtheid voelen, maar geen onverschilligheid.  

Dit gevoel van vrijheid neem ik graag mee naar het nieuwe jaar. Het maakt creƫrende krachten los. Ik wens dat jou ook toe.

 

Vanavond is het Lichtjesavond op de begraafplaats waar mijn broer zijn plekje heeft. Ik ga hem uit de grond van mijn hart bedanken voor de lessen die zijn onverwacht en dramatische overlijden naast alle pijn en verdriet ook gebracht hebben. Dat zie ik ook terug in het leven van mijn zus. We hebben een mooi stuk voor hem laten maken.

 

Ik hoop dat ook jij kunt terug kijken op een jaar waarin je voor jezelf waardevolle dingen ervaren hebt die je rijker van hart maken. De woorden en melodieƫn in je hoofd bij het wakker worden wijzen je de weg. In deze tijd van het jaar zijn de sluiers tussen deze wereld en andere dimensies dunner dan anders en kan er makkelijker informatie tot je komen.

Fijne Lichtdagen en een goede start van het nieuwe jaar.

 

Hartelijke groet,

Patricia Akkermans

www.dankh.nl

Wil jij het anders aan gaan pakken in je leven en weet je nog niet goed hoe dat te doen? Kijk dan eens verder op mijn website. Er staan verschillende weblogs en artikelen op die je misschien verder kunnen helpen. Of maak een afspraak via patricia AT dankh DOT nl of bel 06 2554 1120.

 

 

 

COMMENTS
emmy 2015-12-22 10:55:22 erg mooi patrica bedank voor het delen. hele fijne feestdagen en de warme groet voor bo
Shirley 2015-12-22 18:16:55 Mooi, herkenbaar. X
Anne-marie barkhuis 2015-12-22 21:02:44 Lieve patricia,

Wat mooi! Een licht en warm 2016 gewenst.
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!