Dankh

Praktijk voor persoonlijke begeleiding - Nijmegen

Dit artikel is eerder verschenen op online Magazine Nieuwetijdskind. Liever een pdfversie? Klik hier.

 

Een zielenliefde blijft soms op zielenniveau

Coulisse

Vanuit mijn ooghoek 

zie ik je verschijnen

in de coulisse van mijn leven.

Wat heeft de Regisseur in scène gezet,

welke rol kom jij vorm geven?

Voel jij je vrij om hier in te acteren

of is ruimte nog beperkt

om wat te improviseren.  

 

Mijn innerlijk oog heeft waargenomen

welk potentieel schuilgaat in dit script.

Ik heb mijn lessen wel geleerd!

De mise-en-scène is in potlood opgeschreven.

Al wat daadwerkelijk 

in het licht 

zal worden uitgespeeld,

staat pas dan levens-echt

in kleurrijk inkt gepenseeld.  

 

© Patricia Akkermans

 

De afgelopen jaren ontmoet ik meer mensen die een zielenliefde tegenkomen. Een zielenliefde bedoel ik hier als een overkoepelende term voor een zielsverwant, een zielenmaatje (soulmate) of een tweelingziel. Het onderscheid vind ik soms moeilijk te maken.

De ontmoeting is vaak heftig en emotioneel, van een ongekende hoogte en diepgang. Er is sprake van herkenning, diep gevoelde verbondenheid of versmelting. Daarnaast veel verwarring. Vooral als een van beide of beiden in een huwelijk of relatie met een ander verbonden zijn.

Het is echter niet automatisch zo dat een ontmoeting met een zielenliefde altijd leidt tot een relatie in het persoonlijke leven. Soms blijft de zielenliefde op zielenniveau omdat een van beiden in het persoonlijke leven de zielsverbondenheid niet herkent of niet erkent.

Het moeten loslaten van een zielenliefde omdat wederzijdse herkenning er niet is of omdat het niet mogelijk is om samen te zijn, kan een van de ergste pijnen zijn die je kunt voelen.  Zielenpijn gaat door merg en been, het snijdt door je hart.

Het lijkt dan ook niet altijd de bedoeling dat het tegenkomen van een zielenliefde in de driedimensionale wereld tot een relatievorm moet komen. Dan is de ontmoeting voor iets anders bedoeld. Bijvoorbeeld om een dieper gevoel van liefde of onvoorwaardelijke liefde te leren ontwikkelen. De ontmoeting met een zielenliefde kan jou de diepte van je eigen ziel laten zien en voelen. Het kan je vermogen om lief te hebben vergroten.

Je kunt ontmoeting met een zielenliefde ook beschouwen als een spiritueel potentieel of een mogelijke werkelijkheid die in het universele gridwork aanwezig is. Waarvan niet zondermeer bepaald is dat de liefde zich in het persoonlijke leven daadwerkelijk manifesteert, in welke vorm dan ook.

Energetisch zie je soms iemand 'vanuit je ooghoek' naderen of voel je iemands zielenenergie om je heen nog voordat je iemand persoonlijk ontmoet. Wacht rustig af, voel en volg wat zich  voor je ontvouwt. Probeer de ander of het gevoel niet gretig vast te grijpen. Denk niet te snel dat je hét al wel weet of dat je het be-grijpt. Volg het proces eens een tijdje. Neem een ontvangende houding aan en laat de natuurlijke loop der dingen zijn gang gaan. Dat kan een hele uitdaging zijn voor daadkrachtige mensen.

Verbreek niet te snel bestaande verbindingen om bij een zielenliefde te zijn. Er kunnen soms hele andere lessen in de ontmoeting verborgen liggen dan je in eerste instantie denkt.

 

Patricia Akkermans

Biografie: Patricia Akkermans is een intuïtief begaafde coach en energetisch therapeut. In haar praktijk begeleidt zij hoogsensitieve vrouwen naar gezondheid en kracht. In haar begeleiding combineert zij levenservaring en deskundigheid met spiritualiteit en een nuchtere aanpak. www.dankh.nl

 
 
 

 

Artikelen