Dankh

Praktijk natuurgeneeskunde en life coaching - Nijmegen


'Om samen te leven met een partner, die aan de ziekte van Alzheimer leidt,valt niet mee.'

Men noemt mij nu " mantelzorger". Mijn man is al jaren aan het dementeren. Hij heeft regelmatig woedeaanvallen, dat is te begrijpen, maar bijna niet vol te houden voor mij. Ik heb regelmatig last van buikpijn, een stijve pijnlijke rug, eczeem, slapeloosheid.

Wij zijn nu beiden een aantal keren door Patricia  behandeld. Mijn man wordt heel rustig, is beter aanspreekbaar, en ik ben van mijn rugklachten af, voel me gesteund. Ook met het eczeem gaat het de goede kant op. Ik voel me veel positiever, en probeer er wat van te maken. De behandelingen van Patricia voelen als een fijne ondersteuning , we zijn er heel blij mee. Ik weet dat het alleen maar achteruit kan gaan. Maar, we genieten van de goede momenten.

Coby

'De depressieve verschijnselen verbeterden snel. De behandeling heeft ook merkbaar effect op ontstekingen door reuma.'

Sinds december 2015 trad bij mij herhaaldelijk boezemfibrileren op. Het voelt naar maar is op zich niet erg en als je de bloedverdunners keurig volgens schema slikt zijn de risico's op trombose te verwaarlozen.

Rampzalig echter waren de vele bijverschijnselen ten gevolge van de door de cardioloog voorgeschreven bètablokkers om het hart rustig te houden. Het is niet nodig hier alle effecten te noemen maar met name de aanhoudende depressieve verschijnselen en aanhoudende extreme vermoeidheid (ook nog toen ik al geruime tijd gestopt was met medicijnen) waren voor mij aanleiding eind april naar Patricia te gaan.

De depressieve verschijnselen verbeterden snel en nu, eind oktober, zijn ze verdwenen en bijna vergeten. Ik denk er alleen aan vanwege dit schrijven en als ik het woord bèta zie.

De extreme vermoeidheid is sinds de behandelingen door Patricia zo goed als weg. Als het zich toch voordoet komt dat omdat ik net iets teveel vraag van mijzelf. Op advies van Patricia doe ik aan “energiebeheer”: Eerst mij afvragen wat ik aan kan en vervolgens op tijd stoppen. Dit werkt prima maar soms, bijvoorbeeld tijdens een verfklusje dat langer duurt dan ingeschat, kies ik toch wel voor afmaken. Dan maar even uitgeteld zijn en dat duurt nu ook niet meer een hele dag zoals voorheen. 

De vermoeidheid van voor de bètablokkers – door al langer bestaande gewrichts- en spierreuma met als gevolg een slechte lichamelijke conditie – is sinds de aanpak door Patricia licht verbeterd maar ook hier treedt sneller herstel op. De behandeling heeft ook merkbaar effect op ontstekingen door reuma: de steeds aanwezige pijn is afgenomen en zo nu en dan helemaal weg en als er een plek opspeelt is dit minder heftig en sneller weer rustig. En ook hier geldt de regel van energiebeheer. 

Teye

'Ik weet nu dat ik mijn sensitiviteit als kracht kan gebruiken en vertrouw op mijn intuïtie.'

Waar was de vrouw gebleven die straalde en krachtig was en durfde te vertrouwen op haar intuïtie? Ik was haar kwijt, voelde me leeg en intens moe als ik thuis kwam van mijn werk. Ik kon niet meer echt blij zijn, mijn werk koste me teveel energie en putte me uit. Zo wilde ik niet verder gaan. Ik gaf op mijn werk aan dat ik tot rust moest komen. En toen ik mezelf rust toestond wist ik wat ik nodig had, ik moest om leren gaan met mijn sensitieve gevoelens. Ik ben op internet gaan zoeken naar mogelijke hulp en na een zoektocht kwam ik op de site van Dankh terecht, ik wist meteen; dit is goed voor mij, Patricia is de juiste persoon die mij kan begeleiden.

Ik voelde meteen een klik met haar, alsof ik haar al heel lang ken, zo vertrouwd.

De afgelopen 4 maanden heb ik bij haar het energetisch coachingsprogramma gevolgd. Wat een ervaring, wat een warme en persoonlijke begeleiding.

Patricia voelde met haar intuïtie precies aan wat ik nodig had. Door haar deskundige en energetische behandelingen voelde ik totale ontspanning. 

Een succesvol traject............het beste cadeau wat ik mezelf heb gegeven.

Wat heb ik veel geleerd van Patricia, ik durfde echt open te staan en er kwam een enorme bewustwording op gang. Ik leerde goed te zorgen voor mezelf, gunde mezelf tijd en rust. Door dit proces zocht ik steeds vaker de natuur op, de stilte. Dat deed me erg goed, Ik kwam door dit proces echt in contact met mezelf. Patricia reikte me veel aan en ik begreep wat ik er zelf mee kon doen.  

Wat voel ik me goed en in balans, ik ben blij en dankbaar, geniet vooral van kleine dingen die als je goed kijkt heel groot zijn.

Ik weet nu dat ik mijn sensitiviteit als kracht kan gebruiken en vertrouw op mijn intuïtie. Ik gun iedereen een coach als Patricia, wat ben ik blij dat ze op mijn pad kwam.

Dank je wel Patricia dat je mijn gids wilde zijn.

Daniëlle

 

'Door de energetische behandeling kom ik met nieuwe energie en moed uit de behandeling vandaan' 

Ik ben bij Patricia gekomen met een tweede burn-out, opgelopen in het onderwijs. Daarnaast zat ik met veel vragen over mezelf. De burn-out had ervoor gezorgd dat ik mijn zelfvertrouwen volkomen kwijt was. Therapeuten en andere mensen zeggen dan: “Ga weer in je kracht staan” Dan dacht ik: “Ja dat ik mooi gezegd maar, wat is dat dan”?  Ik had geen idee meer wie ik nu eigenlijk was en wat ik goed kon. Ik was heel erg moe en kon slecht tegen veel prikkels en veel mensen.

Te horen dat ik hoogsensitief ben, was een geruststelling. Er vielen veel dingen op zijn plaats. Samen met Patricia ben ik gaan zoeken hoe ik verder moest gaan. Patricia kan erg goed luisteren. Ze is heel taalvaardig en kan je verhaal zo goed samenvatten dat je net weer een stapje verder komt.

Het is tegenwoordig ‘ in’ om te vragen wat je nodig hebt, maar als je niet weet dat iets bestaat, kun je er ook niet om vragen. Als je niet weet dat geel bestaat, kun je niet zeggen dat je geel nodig hebt. Daarom was voor mij haar manier van luisteren, doorvragen en opnieuw iets formuleren heel belangrijk. Ik merk regelmatig dat Patricia veel kennis heeft.  Bij de eerste evaluatie bleek dat mijn eerste hulpvraag al beantwoord was en dat ik inmiddels verder doorgegroeid was.

Ook praktische dagelijkse voorvallen waarin je je kwetsbaarheid tegenkomt kun je hier goed kwijt. Gebeurtenissen in je gezin en het proces om weer terug te komen in je werk. Waarom triggert iets je en wat kun je hier aan doen? Door de energetische behandeling kom ik met nieuwe energie en moed uit de behandeling vandaan. Ik ben heel blij dat ik ‘toevallig’ bij haar terecht gekomen ben. Patricia is naast kundig ook rustig, nuchter en heeft gevoel voor humor. Dat relativeert prettig.

Een juf 

"Ik gun haar wat je mij ook hebt gebracht."

Een reactie van een tevreden klant nadat ik haar bedankte voor een warme aanbeveling.

Meer innerlijke rust en relativering

Patricia benadert met voornaamste vraag meer handvatten te krijgen om te gaan met hoogsensitiviteit en spiritualiteit in mijn leven en werken. Patricia was in staat aan te sluiten bij wie ik ben als mens. vanuit een gelijkwaardige benadering en het vermogen echt te luisteren was het voor mij gemakkelijk mij open te stellen. de combinatie van energetische therapie, psycho-educatie, geleide visualisatie en aardende  oefeningen werkten voor mij erg plezierig. Naast inzicht, bevestiging van wat al was en reflectie heeft het mij geholpen op verschillende gebieden duidelijker grenzen te stellen en in mijn eigen energie te blijven en te behouden.  Het advies om gericht aandacht te houden voor aarding is behulpzaam en zinvol. het resultaat is meer innerlijke rust, relativering, meer aandacht voor mijzelf. A.B. 

'Ik ben gegroeid en zelfverzekerder geworden'

Ik ben voor lichamelijke klachten naar Patricia gegaan. Ik had hier al heel lang last van & de reguliere geneeskunde bracht mij niet verder.
Eindelijk heb ik met de energetische behandelingen en de coachgesprekken deze klachten onder controle gekregen.

Mijn grootste uitdaging was om überhaupt de stap te zetten naar coaching. Ik doe dingen graag alleen, wil het zelf doen en vond het lastig om ondersteuning te vragen.

Ik ben altijd zelf verantwoordelijk gebleven voor mijn vraag, mijn uitdagingen, tijdens de coaching. De coaching heeft me geholpen om bij mezelf te komen en te blijven, waardoor ik mijn uitdagingen zelf aan heb durven en kunnen gaan.

Wat mij aanspreekt bij de aanpak van Patricia is dat er aandacht is voor gevoel, maar zeker ook voor het nuchtere verstand. Beide benen staan op de grond. Ik behoud de regie over mijn eigen leven. Het is niet opladen en tot de volgende keer maar weer. Waardoor je dus afhankelijk wordt. Maar ik heb geleerd hoe ik zelf opgeladen kan blijven. Bij deze coaching wordt echt doorgepakt.

Een paar mensen heb ik al geattendeerd op Patricia en met succes. Ook zij zijn enthousiast. Ik heb hen gezegd dat deze coaching voor mij het verschil heeft gemaakt, dat ik verder ben gekomen waar ik bij anderen stil kwam te staan. En dat ik gegroeid ben, zelfverzekerder ben geworden en dichter bij mezelf ben komen te staan. Angela, Helenaveen

Beter balans houden

Ik ben bij Patricia gekomen omdat ik me al heel lang zo vermoeid voelde. Meer dan ik voor mijn leeftijd zou hoeven voelen. Ik wilde graag weten waar ik energie van kreeg en waar ik op leeg loop. Medisch gezien is er namelijk niets aan de hand. Patricia heeft mij gecoacht op het leren omgaan met mijn energiebalans. Met vallen en opstaan heb ik geleerd wat goed voor mij is en wat goed werkt. Ik ben beter voor mij zelf gaan zorgen. Ook heb ik geleerd me meer bewust te worden van mijn lichaam. Hierdoor kan ik me zelf nu beter in balans houden. Anita, Beuningen

'Weten waar jouw krachten zitten is héél veel waard'

Ik voelde altijd onrust en me niet 'thuis' bij mezelf en mijn leven. Ik had ook  een ganglion (fysieke aandoening). Tijdens de sessie leek een link te ontstaan tussen mijn onrust en de fysieke verschijning van een ganglion. Alsof mijn emoties daarin weerspiegeld werden. Ik wilde van beide af, dus bleef ik de energetische therapie ondergaan.

Ik moest écht mezelf aankijken, mijn lichaam vertelde me dingen die mijn hoofd niet wilde weten en dat integreren was de grootste uitdaging. Gaan stáán voor mezelf , mezelf serieus nemen (dat wat er is accepteren ipv hardnekkig proberen te voelen wat er niet was) en daarnaar gaan leven was mijn grootste uitdaging.

Doordat de coaching überhaupt een ijkpunt was in mijn weken, was dat een moment  waarop ik stíl ging staan en met begeleiding van Patricia kon erkennen wat er binnen in me speelde.

Ik heb belangrijke stappen gezet op privé gebied en merk in mijn werk dat ik me ook daar veel rustiger voel, me niet gek laat maken (deed ik voorheen wel.. altijd op verwachtingen van anderen en taakgericht .. burn-out achter de rug) en zelfverzekerd beweeg in de dingen die ik doe”.

Patricia was een klankbord, een schouder, een kritische noot, een spiegel en bovenal gaf ze me de 'warme deken' van energie waardoor ik helderder ging zien en voelen en de kracht kon vinden mijn éigen leven te gaan leven.

Wat ik tijdens mijn traject ontdek heb bij Patricia is dat jij zelf degene bent die voor jezelf moet zorgen, dus het onderzoeken van wat zich in jou beweegt en waar jouw krachten zitten is héél veel waard. Je lichaam weet het allemaal, je hoofd houdt je soms voor de gek. Dus dáár luisteren waar jouw 'ziel' de waarheid vertelt, is belangrijk. Henriette, Bladel

'Ik voel me bevrijd'

Ik kwam met hartklachten, moeheid en niet goed door kunnen ademen. Na 4 behandelingen kon ik weer goed doorademen, er is lucht en ruimte gekomen. Ik voel me bevrijd. Ria, Nijmegen

“Wat me opvalt is dat je cliënten zo snel mogelijk weer in hun eigen kracht zet. Je doet geen enkele poging om cliënten langer te houden dan nodig is.”

Inzichten, scherpe bochten en zachte landingen 

Deze week life-coaching Intens heeft me een verrassende wending gegeven in mijn idee over geld. Alle spanningen die ik daar steeds in mijn leven op tegenkwam bleken ergens anders vandaan te komen. Waar ik op dit thema was vastgelopen sta ik nu in een nieuwe deuropening met een nieuwe open wereld voor me. Ik kan alle kanten op, zeker ook de goede! Ik heb een eigen keuze kunnen maken en kan authentiek verder. 

Een week stilstaan bij mezelf en een hele week vol inzichten, scherpe bochten, zachte landingen was het een warm bad aan mezelf. Dank jullie wel, Bo en Patricia, voor de ondersteuning om in het diepe te springen met zoveel tools en know-how. Ik durfde te gaan, open en eerlijk. Ik kon echt er helemaal voor gaan en voel me nu meer mezelf. Dank, dank, dank. Dorien, Nijmegen

Verbindend en verzachtend

Ik ben een tijd bij Patricia geweest i.vm. met pijnhantering en pijnbestrijding na verschillende valpartijen. De pijn is mede door de behandelingen verminderd. De healing heeft me geholpen om een positieve draai te geven aan een fundamenteel onthaastingsproces. Kernwoorden voor wat het teweeg heeft gebracht, zijn: vertraging, verzachting, vertrouwen, verbinding tussen hoofd, hart, handen en voeten, verbinding tussen hemel en aarde.

De handoplegging van Patricia heeft mij enorm gesteund in het ‘positief’ hanteren van een aantal ingrijpende (pijn)ervaringen. Het liefdevol omvatten van mijn voeten en het verbinding leggen tussen heup en voet en tussen links en rechts verzachtte letterlijk de fysieke pijnen en gaf ook een sterk gevoel van energiedoorstroming. Ik heb weer vrij veel energie en door een bewustere energiehuishouding voel ik op tijd aan wanneer ik aan pauzes, beweging of andere dingen toe ben. Marian, Groesbeek

'Mijn pijn is minder geworden'

Ik heb artrose en daarvan pijn in mijn knieën en enkels. Ik nam hiervoor elke dag pijnstillers. Door de behandelingen van Patricia ( handoplegging en magnetiseren) heb ik binnen 4 consulten mijn pijnstillers minder of niet hoeven innemen. Mijn pijn is minder geworden en m.n. mijn enkel is minder gezwollen.

De behandeling en benadering van Patricia heb ik als heel fijn ervaren. Ik werd er helemaal ontspannen en heerlijk warm van. Ik voelde me serieus genomen. Lien, Bemmel

Minder zware pijnstillers

Ik heb artrose in mijn heup. Hier heb ik pijn aan en ik neem daar voor ook best zware pijnstillers. Na een aantal behandelingen bij Patricia kon ik minder pijnstillers innemen en ook minder zware. Daar voelde ik me wel beter over.

Uiteindelijk heb ik zelf toch besloten een nieuwe heup te nemen. Marga, Nijmegen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!